Antoninovino Rosso 2019
APPELLATION: PRODUKTIONSOMRÅDE:
DRUVA:
PRODUKTION:
ALKOHOLHALT:
FÖRSLUTNING:
PRODUCENT:
PRIS:
DOC Sicilia
Camporeale, Sicilia, Italien
Nero d’Avola 100%
Krossade och avskalade druvor kyls sedan krossas dem försiktigt i avsaknad av syre. Alkoholhaltig jäsning, 15 dagar, i ståltankar, vid låg temperatur (14-15 ° C) Åldrande, 6 månader i ståltankar på den fina jäsningen vid konstant temperatur (10-12 ° C) Flaskåldring, 2 månader vid kontrollerad temperatur (18° C)
14º C
Skruvkork
Alessanddro di Camporeale
129:-/ SEK
SOMMELIERENS KOMMENTAR OCH FÖRSLAG:
De unga och blomstrande vingårdarna i Nero d’Avola, som planterades 2019 med ett särskilt träningssystem, ligger på lerjord, rik på kalksten och kalium. Producerad av den viktigaste sicilianska röda druvan, AntoNinoVino Rosso har en stark och komplex personlighet, som generöst uttrycker sitt ursprung genom att vara ett mycket trevligt och välbalanserat vin.
Färg - mörk rubinröd med livliga och ljusa nyanser.
Doft - är ett aromatiskt och distinkt vin, där doftande och hälsosamma toner av björnbär, körsbär, medelhavsbuskar, muskotnöt och choklad strider mot varandra
Smak - intensiv, livlig och med karaktär; AntoNinoVino är mjuk men pulserande och extremt trevlig att dricka. Harmonisk, silkeslen och med bestående beslutsamhet.