
ARGIRIO 2016

APPELLATION: PRODUKTIONSOMRÅDE:
DRUVOR:
TRAINING SYSTEM:
PRODUKTION:
ALTITUD:
JORDMÅN:
YTA:
PLANTERING:
SKÖRD:
LAGRING PÅ TUNNA:
LAGRING PÅ FLASKA: VINIFIKATION:
KLARNING:
ALKOHOLHALT: SERVERINGSTEMPERATUR: FÖRSLUTNING:
PRODUCENT:
ARTIKELNUMMER: SYSTEMBOLAGET ARTIKEL:
PRIS SYSTEMBOLAGET: FÖRPACKNING:

IGT Tuscany
Palazzone, Toscana, Italien
Spurred cordon
4 500 kg/ha
340-380 m ö h
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon Lerjord med kalkådror
3 hektar
Första två veckorna i oktober
6-8 månaders lagring på 225 l-tunnor; 4-6 månader på cementfat
12 månader
Maceration på skal i 20 dagar; temperatur-
kontrollerad alkoholjäsning 1 500 liters ekfat; malolaktisk jäsning i 225 l-tunnor Naturlig, inga klarningsmedel används
Inga produkter med ägg/mjölk används
15 %
17º-18ºC
Naturkork Podernuovo a Palazzone, Toscana, Italien
735 009078 291 0
75738
Säljs enbart till restauranger eller privatimport
750 ml
SOMMELIERENS KOMMENTAR OCH FÖRSLAG:
Ett stort toscanskt vin - Cabernet Franc, med en touch av Cabernet Sauvignon. Fin och elegant, intensiv rubinröd färg med lila högdagrar och svarta nyanser. Doft av kakao, rökig, koriander, nässlor, lakrits och tjära. Smaken är kraftfull, varm, långvarig, mineral, balsamisk, med friska noter av mynta..
PASSAR TILL
Rött kött, kalv, vilt, fågel, fläskkotlett, lagrade ostar