top of page
rödvin

ARGIRIO 2016

Argiro.png

APPELLATION: PRODUKTIONSOMRÅDE:

DRUVOR:

TRAINING SYSTEM:

PRODUKTION:

ALTITUD:

JORDMÅN:

YTA:

PLANTERING:

SKÖRD:

LAGRING PÅ TUNNA:

LAGRING PÅ FLASKA: VINIFIKATION:

 

 

KLARNING:

ALKOHOLHALT: SERVERINGSTEMPERATUR: FÖRSLUTNING:

PRODUCENT:

ARTIKELNUMMER: SYSTEMBOLAGET ARTIKEL:

PRIS SYSTEMBOLAGET: FÖRPACKNING:

Decanter.png

IGT Tuscany

Palazzone, Toscana, Italien

Spurred cordon

4 500 kg/ha

340-380 m ö h

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon Lerjord med kalkådror

3 hektar

Första två veckorna i oktober

6-8 månaders lagring på 225 l-tunnor; 4-6 månader på cementfat

12 månader

Maceration på skal i 20 dagar; temperatur-
kontrollerad alkoholjäsning 1 500 liters ekfat; malolaktisk jäsning i 225 l-tunnor Naturlig, inga klarningsmedel används

Inga produkter med ägg/mjölk används

15 %

17º-18ºC

Naturkork Podernuovo a Palazzone, Toscana, Italien

735 009078 291 0

75738

Säljs enbart till restauranger eller privatimport

750 ml

SOMMELIERENS KOMMENTAR OCH FÖRSLAG:

Ett stort toscanskt vin - Cabernet Franc, med en touch av Cabernet Sauvignon. Fin och elegant, intensiv rubinröd färg med lila högdagrar och svarta nyanser. Doft av kakao, rökig, koriander, nässlor, lakrits och tjära. Smaken är kraftfull, varm, långvarig, mineral, balsamisk, med friska noter av mynta..

PASSAR TILL

Rött kött, kalv, vilt, fågel, fläskkotlett, lagrade ostar

92p European Fine Wine Magazine

bottom of page