
COLLENTTOLO

APPELLATION: PRODUKTIONSOMRÅDE:
DRUVOR:
TRAINING SYSTEM:
PRODUKTION:
ALTITUD:
JORDMÅN:
YTA:
PLANTERING:
SKÖRD:
LAGRING PÅ TUNNA:
LAGRING PÅ FLASKA:
VINIFIKATION:
KLARNING:
ALKOHOLHALT:
SYRA:
SERVERINGSTEMPERATUR: FÖRSLUTNING:
PRODUCENT:
FÖRPACKNING:
PRIS:
Montefalco, Sagrentino DOCG
Bevagna, Umbrien, Italien
Sagrantino 100%
Spurred cordon - guillot
4 000 kg/hektar
250-320 m ö h
Lera blandad med mineraler och sand
600 hektar
5 000 stockar/hektar
September
36 månader i slovanska ektunnor 30+ hl
10 månader
Endast de bästa druvorna används, avstjälkas men krossas ej. Fermentering startas naturligt utan tillsatt jäst.
Spontan utan någon filtrering
15º C
5,6 g/l
17°-18°C
Naturkork
Tenuta Bellafonte, Umbrien Italien
750 ml
Säljs enbart till restaurangereller privatimport
SOMMELIERENS KOMMENTAR OCH FÖRSLAG:
Rubinröd och spännande, raffinerande dofter av lavendel och iris, blåbärssylt och hallon, söta kryddor och örter. Bra balans trots den stora tanninstrukturen.
PASSAR TILL
Gryta på rött kött, grillat kött, vitt kött, vilt, lagrade ostar och pastarätter.